Shabby Chic Inredning

Vad är Shabby Chic?

Den som gillar möbler och design i äldre stil kommer snabbt att ta till sig Shabby Chic. Det här är ett inredningskoncept som går ut på att man skapar en äldre look eller använder sig av äldre föremål för att få känslan av äldre design. Man kan skapa kompletta rum i samma stil eller välja att inreda detaljer på detta sätt. Idag är Shabby Chic-stilen så pass populär att man kan köpa nya föremål som tillverkats för att ge den gamla och slitna känslan. Litegrann som nya jeans med färdiga hål i fast mycket finare!

Gammalt och slitet

Om du inte förstår charmen med gammalt och slitet så lär du inte imponeras av konceptet Shabby Chic. Chansen att du imponeras av miljöer som inretts på detta vis är dock mycket stor. Det som är så häpnadsväckande är nämligen att den gamla och slitna stilen faktiskt ser vacker och fräsch ut. Om man till exempel tar en vanlig byrå av trä så kan den se modern och trist ut innan den utsatts för en Shabby Chic makeover. Med slipning, färg och detaljer så ser den istället ut som en detalj som kunde ha stått på något slott i Europa. Det blir helt enkelt en möbel som påminner om svunna tider av pompa och ståt.

Inredningskonceptet Shabby Chic

Köp färdigt

Många väljer att köpa färdiga Shabby Chic möbler och det beror på att man måste vara duktig på att välja rätt färger och teknik för att själv lyckas med denna design. Det kan ta lite tid innan man kommer fram till hur man vill använda sig av detaljer och möbler för att få till denna inredningskänsla, men det här är ett roligt arbete där man lär sig en massa om sin egen smak och det som finns på marknaden. Om man inte gillar det som finns i vanliga svenska möbelbutiker så kan man alltid handla i butiker på nätet som erbjuder både möbler och detaljer. Det finns både svenska och utländska alternativ med bra priser och köpvillkor.

Gör det själv

Den som tycker om att besöka loppmarknader och garageförsäljningar kan snabbt finna föremål att inreda med. Det gäller dock att kunna tänka bortom det man ser framför sig. Genom att lägga på ny färg, lister, tyger och annat som förändrar en möbel så får man fram stilen som så många älskar. Man måste inte vara proffs på att måla och snickra men det hjälper förstås om man vet hur man håller i en pensel och även att man har tålamod att vänta på färglager som ska torka innan man kan fortsätta.

Bli inspirerad

Om du är ny på den här stilen så ska du passa på att bli inspirerad av det som andra har gjort. Folk som älskar Shabby stilen lägger ofta upp videos och bilder på nätet så att du kan få se hur rum och hus förvandlats från normala trista bostäder till romantiska och spännande miljöer. Ta dig tid till att undersöka allt det som ingår i konceptet Shabby Chic och fundera på hur du kan implementera detta i ditt hem och i ditt liv.