Shabby Chic Inredning

Lantlig inredning på nätet

Går du och drömmer om ett hem som känns som om du bodde på landet? Idag är det många som gör om i hemmet med designstilen Shabby Chic som går ut på att man förskönar det som redan finns genom att måla om, dekorera och pynta i gammal och lite sliten stil. Färgerna som används för lantlig inredning är ofta ljusa och krämiga, och det är ett tema som de flesta svenskar tycker om. Det är lätt att finna lantlig inredning på nätet, och om man inte själv har tid med att slipa, måla och springa på loppisar så kan butiker online vara det bästa sättet att få fatt i vackra objekt på.

Vackra detaljer

Det finns så många vackra detaljer som kan ge den rätta känslan. Den som söker lantlig inredning på nätet kommer snabbt att finna butiker som säljer både möbler och mindre objekt. Man kan skaffa saker till sitt badrum för att få känslan av att det ligger i ett hus på landet. Det enda som kan vara lite svårt är att bestämma sig för vad man vill ha. Glaslådor som kan användas som bord eller vacker förvaring ser fantastiska ut på bild, men var ska man ställa dessa? Om man byter ut sina krukor eller ställer fram nya vaser på borden så får man också till en förändring som känns.

Kläder och smycken

Man ska inte glömma bort hur roligt det är med kläder och smycken, och idag kan man klä sig i enlighet med sin inredning. Det här kanske låter lite knasigt men det handlar förstås inte om att se ut som ett skåp utan snarare om att använda sig av kläder och accessoarer som ser ut som om de kommer från samma tidsperiod som man försöker spegla i sitt hem. Idag finns det flera klädesdesigner som har hoppat på Shabby Chic konceptet och de skapar kläder som är romantiska, slitstarka och lite lantliga. Ulltröjor, raggsockor, vackra schalar och långa kjolar är typiska plagg som man finner i butiker som säljer lantlig inredning och kläder i samma stil.

Man kan även finna smycken som passar ihop med kläderna och designen. Imitationer av pärlor och kristaller är mycket populära och dessutom så är de inte så kostsamma som originalen. I en butik med lantliga möbler så finner man även populära svenska smyckesdesigner som har tagit fram ringar, armband och örhängen som för tankarna till en sommardag på ängen vid havet eller kanske en vintermorgon i solen framför ladugården...

Hantverk

Landet är ju även en plats för hantverk. För många så är det ett måste att köra runt på hantverksrunda så snart vädret gör det möjligt att komma ut på slingriga landsvägar. Krukor, tallrikar och annat som är gjort i keramik har en alldeles definitiv lantlig känsla. Det här är föremål som man får stor användning av. Det är inte ovanligt med produkter som görs för hand så att det inte finns en kopp som är den andra lik. Med mönster av blommor eller tillbakalutad vit färgnyans så kan man se fram emot höstens och vinterns testunder.

Det är verkligen ett nöje att studera lantlig inredning på nätet då man snabbt kan ta sig från blogg till butik och så tillbaka till bloggen igen. Då man ser på olika föremål och möbler som utformats i Shabby Chic stil så växer lusten att göra om och skapa nya miljöer i hemmet.