Shabby Chic Inredning

Inredningstips för Shabby Chic heminredning

Har du blivit inspirerad av vintage modet? Numera så är det många som inser att man inte måste hålla sig till IKEAs normer och inreda sitt hem i samma stil som grannarna anammar. När inte ens grannarna förstår varför de bor i miljöer som är helt utan unik känsla så är det verkligen löjligt att köra på samma spår. Det behöver alls inte bli dyrt att göra något åt saken. Med dessa inredningstips för Shabby Chic heminredning så kan du komma igång. Använd det du redan har och skaffa detaljer för att skapa ett hem som du trivs i.

Man har så mycket igen av att vårda sitt hem. När man trivs i hemmet så mår man bra och dessutom så är det väldigt kul att investera tid i projekt som förgyller vardagen. Läs dessa inredningstips för Shabby Chic heminredning och fundera på hur du skulle kunna dekorera om därhemma.

Använd det som redan finns

Det första steget är att skapa en förändring med det som redan finns på plats. Det här kräver förmågan att tänka kreativt. Fundera på hur dina möbler skulle kunna se ut i en annan färg. En vanlig spegel kan påverka känslan i ett rum om man målar om ramen och putsar på den för att få fram en känsla av att spegeln har varit med under många årtionden. Målet för Shabby Chicare är att få nya föremål att se ut som om de är gamla älskade klenoder, saker som kommer att skickas vidare i familjen som arvegods. Det spelar ingen roll om spegelns ram är i plast. Det här syns inte då man har målat och slipat på rätt sätt.

Ta en tur i källaren och på vinden. Många gånger så har man saker som man inte alls tänkt på. En enkel ljusstake som smyckas upp kan vara precis det som behövs för att vardagsrummets fönster ska kännas stämningsfullt. Du har kanske gammalt krimskrams som kan användas som dekoration så att du inte ens måste gå till hobbybutiken för att få tag i romantiska pärlor till kudden i soffan.

Shabby Chic - Inredningstips

Hitta detaljerna och möblerna

Om du vill skaffa nya prylar att renovera och måla om så ska du inte handla nytt! Idag har varje svensk stad en loppmarknad eller möbelbutiker som säljer second hand varor. Det är i dessa butiker som du kommer att kunna fynda. Ett skåp med en ful kaffekoppsfläck blir som nytt då du målar det och när du tittar på begagnade prylar så får du aldrig känslan av att allting är så likformat. Detsamma gäller detaljer. Skålar, koppar och annat som en gång tillhörde set kan nu användas som enstaka föremål för dekoration. En gammal mjölkkanna blir till en perfekt vas efter att du har Shabby Chicat den.

Ta reda på om någon kommer att hålla garageförsäljning. Det här händer ofta då folk flyttar. Du kan även fråga familj och bekanta om de har någon möbel eller föremål som de skulle vilja bli av med. Besök i andras källare kan vara riktigt spännande men tänk på att inte ta något utan att fråga först. Det är inte ovanligt att man tänker att man bara har skräp i källaren och så plötsligt så inser man att Mormors gamla vas med stort sentimentalt värde också fanns där.

Ta dig inte vatten över huvudet!

Ett viktigt Shabby Chic inredningstips är att inte ta på sig för mycket på en gång. Då du ser videoklipp på nätet där hemmapysslare skapar nya föremål av loppis-objekt och sedan säljer dessa föremål online så ska du tänka på att de har samlat på sig en hel del erfarenhet. Det finns inget som säger att du inte kan göra likadant men skynda långsamt. Det är idiotiskt att köpa flera liter färg innan du ens har testat att måla och sandpappra. Börja med ett objekt som du gör om eller med detaljer som du ställer fram i ditt hem. Det måste finnas plats för ånger om det inte blir så snyggt som du hade tänkt dig, så lämna grävskopan till fantasin.

Måla och sandpappra

När man målar och sandpapprar så kan man dra nytta av färger som inte är farliga. Det är ju inte alla som kan måla utomhus och ska man renovera en möbel så är det mycket viktigt att man använder sig av material och färg som inte är giftiga. Tänk på att skydda golv, väggar och möbler när du ska måla inomhus. Innan du börjar måla så ska du se till att ha förberett din arbetsplats och att du har allt som du behöver för jobbet. Dessutom så är det viktigt att inse att det kan ta allt ifrån en dag till en veckas tid att bli klar med en möbel som ska målas om. Det gäller att detta inte stör rutinen därhemma så se till att alla är med på noterna.

Färger som håller

Om du ändå ska måla om så är det förstås viktigt att du väljer färger som håller. Dels så ska det vara nyanser som du kommer att trivas med länge. Det kan vara säkrare att satsa på krämvit hellre än krämrosa. Färgen måste hålla hög kvalitet men om du inte målar på rätt sätt så kan kvalitetsfärg också krackelera. När man inreder Shabby Chic så är detta kanske inte så farligt, men det får aldrig bli så att det hela till sist ser fult och oattraktivt ut, så satsa alltid på kvalitetsmaterial.