Shabby Chic Inredning

Lär dig mer om inredning på nätet

Den som är intresserad av inredning behöver inte gå på dyr inredningskurs för att lära sig knep och tricks som kan ge hemmet en helt ny känsla. Numera så finner man så mycket information online att man i lugn och ro kan studera olika stilar och tekniker från favoritfåtöljen. När du lär dig mer om inredning på nätet så kommer du förr eller senare att lära dig mer om Shabby Chic. Det här är en fantastisk inredningsstil som alltfler använder sig av just för att det är så lätt att själv komma igång med den.

Shabby Chic - något du kan göra själv

Shabby Chic går ut på att man ger äldre och nya föremål en känsla av att vara gamla och slitna. När du lär dig mer om inredning på nätet så får du även goda råd för vad du kan göra med de möbler som du har. Du behöver alltså inte alltid köpa nytt för att skapa en ny känsla därhemma. Många gånger så kan man bli förvånad att upptäcka vad som gömmer sig under lager av färg och lister. Ett enkelt skåp kan visa sig ha berättelser som ligger gömda under färg och lack. Det är detta som är charmen med att själv ta tag i renoveringen och designen. Det finns så mycket att upptäcka och att uppleva.

Bloggar och vloggar

Idag är det vanligt att folk som gillar design bloggar om det. Man lägger upp bilder på sina projekt och beskriver hur de fortgår. Det här är ett utmärkt sätt att lära sig mer om inredning. Man får ju praktiska exempel och även verkliga råd från andra som inte heller är proffs på området. När man ser hur en bloggare lyckas skapa Shabby Chic i köket eller sovrummet så kan man ju notera vad som fungerar och vad som verkar omständigt. Vloggar är bloggar i videoformat och dessa är verkligen värdefulla då det handlar om inredningsdesign. En film ger mycket mer känsla och insikt än en vanlig bild, och filmer om inredning finns det gott om på nätet så du måste inte vänta på nästa avsnitt av Äntligen hemma med Martin Timell för att få smarta tips och idéer.

Tänk utanför den lilla lådan

Om du ska lära dig av det du ser på nätet så måste du kunna tänka utanför ramarna. Var öppen för nya synsätt och lås dig inte i hur du hade föreställt dig att inredningsdesign ska gå till. Det kan ju vara så att man kan få till fantastiska effekter med material som inte verkar så exklusiva. Om du inte ser helheten och inte tänker steget längre så kan det bli svårt att ta till sig det som presenteras på hemsidor och i videos online.

Ställ frågor!

En sak som man inte ska glömma är att det går bra att ställa frågor online. Du lär dig mer om inredning på nätet då du lägger in kommentarer och frågar under bloggar som du läser. Om det inte finns något ställe att kommentera eller fråga på så kan du alltid skicka ett mejl till den som har skrivit en artikel eller gjort en video om inredning. När det handlar om Shabby Chic så finns det en massa spännande material och teknik att jobba med, och ju mer du frågar desto fler tips får du så att du kan lyckas bättre med dina inredningsprojekt.